De geschiedenis van Kieft & Klok.

Geschiedenis

Maurice Klok, één van de eigenaren van Kieft en Klok sloot zijn brommer tijdperk af en was op zoek naar een autootje om op te knappen. Het liefst qua sleutelniveau vergelijkbaar met een brommer. Gert Kieft had zo’n auto staan. Een Zweedse Volkswagen kever uit 1961. Gert Kieft was destijds handelaar in allerlei oldtimers: oude Mercedessen, Jaguars, hij had het allemaal staan. Ondertussen kwam internet (op school) langzaam op en vond Maurice tijdens zijn schooldagen zeer leuk geprijsde kevers in Duitsland. Hij vroeg Gert of hij het transport kon verzorgen en een nieuwe vennootschap was geboren!

Kieft & Klok in de Ede Stad – 22 januari 2003

De Volkswagen Transporter.

Na een paar jaar begonnen de T1 en T2 bussen steeds meer interesse op te wekken. In het begin gewoon omdat het handige busjes waren. Ideaal op vakantie, maar ook leuk op meetings. Je hoefde je tent niet meer op te zetten en het was een leuke schuilplaats tegen de regen. Sindsdien is er veel leuks gebeurd en nu werken we nagenoeg 24/7 aan deze coole nostalgische busjes. We vliegen de hele wereld over om uitsluitend de mooiste exemplaren weer mee naar huis te nemen. Degene die wat aandacht nodig hebben, worden door ons prachtig gerestaureerd en gaan dan vervolgens weer de hele wereld over op weg naar hun nieuwe eigenaar!

Kieft & Klok in Super VW magazine – mei 2005

Kieft & Klok staat voor kwaliteit.

We zijn een klein bedrijf dat voor iedereen de tijd neemt.

Onze voornaamste bezigheid is het opsporen van klassieke Volkswagens in uitstekende en/ of originele on-gerestaureerde staat. De voorkeur gaat uit naar on-gerestaureerde Volkswagens die lange tijd binnen gestaan of gestald zijn geweest. Dit kan een kever, spijlbus t1, t2a, t2b, maar bijvoorbeeld ook een 181, type 3 ponton, samba bus, Karmann Ghia of T3 Westfalia camper zijn. Het voordeel is dat je kunt zien wat je koopt (geen verborgen verrassingen), dat ze helemaal origineel zijn en op wat gebruikssporen na nog net zo zijn zoals ze tientallen jaren geleden de VW-fabriek verlieten.

Als je op zoek bent naar een Volkswagen in een goede staat voor jarenlang rijplezier, of een klassieke Volkswagen wilt verkopen, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Tevens bieden wij (zeldzame) restauratieprojecten aan en kun je bij ons terecht voor het reguliere onderhoud aan je Volkswagen zoals: laswerk, A.P.K werkzaamheden, onderhoud aan motor en auto, en alle denkbare werkzaamheden om je Volkswagen in topstaat te houden.

De showroom van Kieft & Klok in Renkum
Klik hier voor de routebeschrijving

Heb je een Duitse oldtimer te koop staan of wil je juist een klassieke Volkswagen of Porsche kopen?
Neem contact op

Gevraagd: Volkswagen en Porsche oldtimers.

Denkt u erover om uw klassieke  Volkswagen of Porsche te verkopen?

Denkt u erover om uw klassieke  Volkswagen of Porsche te verkopen? Bij ons bent u aan het juiste adres. We zijn geïnteresseerd in T1, T2 en T3 busjes en campers en maar ook  in een bril of ovaal kever, 1303, 1302 Kever en bijvoorbeeld ook in een Karmann Ghia. Qua Porsche hebben we vooral interesse in de 914, 365, 911 en 912 modellen. Zowel in de coupe versie als de targa modellen. Voor meer informatie of een kennismaking kunt u mailen naar info@kieftenklok.nl of bellen naar +31 641 845 859.