Volkswagen

1953 VW T1 Barndoor deluxe samba “The Greek”

€ 225.000

Deel de pagina via:

Volkswagen

1953 VW T1 Barndoor deluxe samba “The Greek”

€ 225.000

Deel de pagina via:

Details

Merk
Volkswagen
Model
T1
Carrosserie
samba 23 ruiten
Bouwjaar
1953
Motor
1200
Kleur
Geel
Prijs
€225.000

1953 VW T1 Barndoor deluxe samba “The Greek”

Deze barndoor bus die heeft zijn eerste jaren in Duitsland verbracht om vervolgens in een tweede leven als schoolbus voor een Griekse school in Athene te dienen. Na zijn dienst als schoolbus verdween deze jarenlang in een stoffige schuur waar deze rond 2012 weer gevonden is.

In 2013 is deze barndoor samba aan ons aangeboden en hebben we deze bus in Griekenland gekocht. Dat aan zich was al een behoorlijk risicovolle onderneming met alle gevaren van dien… Na aanschaf is deze enkele jaren in onze verzameling geweest tot dat er op een dag een vriend van het huis op bezoek kwam die vervolgens helemaal verliefd werd op deze bus. We vonden dat deze bus het verdiende om getoont te worden en niet stoffig in een hoekje hoorde te staan. Deze persoon heeft ons destijds de opdracht gegeven om deze bus te conserveren en niet te restaureren. Dus technisch weer helemaal in orde maken, maar zijn authenticiteit moest ten allertijde behouden blijven. Zogezegd zo gedaan. In 2016 hebben we de volgende werkzaamheden uitgevoerd: revisie van de remmen met originele ATE onderdelen, revisie van de vooras, revisie van de versnellingsbak, revisie van de correcte motor (niet zijn oorspronkelijke). Ijsstralen van de onderkant en voorzien van een transparante conserverings was, nieuwe banden rondom (5x) en tal van andere kleinere werkzaamheden werden uitgevoerd. Sindsdien heeft de vorige eigenaar er al diverse ritten mee gereden, oa al 2x naar Hessisch Oldendorf.

Het betreft een vroege samba. Deze kenmerkt zich onder andere door de diepe dakramen (deep skylights), alle gebogen ramen van het merk Plexiglass en is nog niet voorzien van een achterbumper. Deze barndoor samba deluxe is uniek. Er bestaat geen tweede. Schitterende bus met karakter! Kijk eens naar de fotos van de onderkant, helemaal origineel, met nog de originele overspray!

Uitgelicht

Contactformulier

Onderwerp: 1953 VW T1 Barndoor deluxe samba “The Greek”

Naam(Vereist)

Gevraagd: Volkswagen en Porsche oldtimers.

Denkt u erover om uw klassieke  Volkswagen of Porsche te verkopen?

Denkt u erover om uw klassieke  Volkswagen of Porsche te verkopen? Bij ons bent u aan het juiste adres. We zijn geïnteresseerd in T1, T2 en T3 busjes en campers en maar ook  in een bril of ovaal kever, 1303, 1302 Kever en bijvoorbeeld ook in een Karmann Ghia. Qua Porsche hebben we vooral interesse in de 914, 365, 911 en 912 modellen. Zowel in de coupe versie als de targa modellen. Voor meer informatie of een kennismaking kunt u mailen naar info@kieftenklok.nl of bellen naar +31 641 845 859.